Orbán is aláírta, hogy az energia- és gazdasági válságért kizárólag Oroszország a felelős

Megosztás

Valószínűleg a Fidesz, illetve szavazói hozzászoktak, hogy semmi gond abból, ha Brüsszelben és itthon homlokegyenest mást mond a kormánypárt, élén a miniszterelnökkel. Aláírásával hitelesítette, hogy egyetért a fenti kijelentéssel. Itthon ezt kommunikálja? Ugye nem, hanem mindenért az EU a hibás.

„Miközben felpörög a hazug propaganda, miszerint a szankciók a hibásak mindenért is, addig Orbán ALÁÍRTA az Európai Tanács állásfoglalását, ami világosan kimondja, hogy csakis Oroszországot terheli a felelősség a gazdasági nehézségek miatt”

– írja Tompos Márton, a Momentum országgyűlési képviselője.

Az állásfoglalásban (pdf) – ami a kormányzati bombaszankciós plakátok elindítása után keltezett – valóban ilyenek állnak:

 Dokumentum: consilium.europa.eu

Az EU állam-, illetve kormányfőit, az Európai Tanács elnökét és az Európai Bizottság elnökét tömörítő uniós intézmény. Az állásfoglalást tehát Orbán Viktor is aláírta.

Tompos Márton azt írja: „Sokadjára köp fel a Fidesz, hogy aztán aláálljon. Most viszont különösen álságos és szégyenteljes ez, mert nem egy általuk kitalált, képzeletbeli ellenségkép legyőzése a tét. Ma a szomszédunkban egy tényleges háború zajlik, amiben már most több tízezren veszítették életüket, és százezreket nyomorít meg testileg, lelkileg. Ezt politikai és kommunikációs játszmákra használni történelmi szégyen…”

Kérjük, hogy támogassa a megye független hírportálját, ezzel biztosítva egy utazó riportert, aki bemutatja a magyar vidék valóságát!

Kapcsolódó cikkek